Terapi for unge

Terapi for unge – fra 13 år

Mine terapi/coachingforløb med unge – typisk fra 13 år og opefter – er individuelt tilrettelagt og tager udgangspunkt i den unges alder, behov og engagement. Det er langt fra alle unge, stående på grænsen mellem barndom og ungdom/voksenalder, der er klar eller har lyst til et længerevarende, dybdegående terapeutisk forløb. Jeg bruger derfor ofte en mere coachende tilgang til de unge i form af samtale og diverse kognitive og bevidstgørende øvelser. Hesteassisteret terapi kan også indgå.

Det er den unge, der definerer, om noget af det vi arbejder med i sessionerne skal videreformidles til forældrene. Er den unge under 18 år, insisterer jeg dog på, at begge forældre skal bakke op om forløbet. Sessioner med forældrene, som beskrevet under afsnittet Psykoterapi for børn, kan komme på tale i de tilfælde, hvor den unges problematikker tager udgangspunkt i relationen til forældrene.

Er du forælder til en vrangvillig teenager med udfordringer, der nægter at starte i terapi, kan vejen frem være at gå forrest og booke nogle sessioner til dig selv.

En session varer 1 – 1,5 time.