Hesteassisteret terapi

Hesteassisteret terapi

En hel særlig del af min terapeutiske praksis foregår med min islænderhoppe Siljas blide og kontante hjælp. En hests nærvær og evne til udelukkende at være i nuet har en terapeutisk effekt i sig selv.

Terapisessionerne med Silja i stalden tager udgangspunkt i de temaer, der har vist sig i terapirummet i de forudgående sessioner. Vi kan eksempelvis tage udgangspunkt i et anspændt og stresset nervesystem og via samvær med hestens ro og dybe hjerteslag arbejde med at pendulere over i en mere naturlig, afspændt tilstand.

Det er en leg at arbejde kropsterapeutisk, når jeg får Siljas hjælp. For mange både børn og voksne kan det være svært at mærke, hvad der sker i kroppen, når vi sidder hjemme i samtalerummet i stolene og taler om adfærdsmønstre og følelser. Men er du i nærheden af en hest, er det pludselig langt lettere at mærke, hvad der sker i din krop. Hesten hjælper dig. Hesten bevæger dig. Hvis du først forstår, hvordan følelserne lever i din krop, så bliver det lettere at forstå egne reaktioner og adfærd – og det er første skridt mod ændring, bedring og trivsel.

Hesteassisteret terapi foregår i stalden og kan byde på strigling, kommunikationsøvelser med hest, ridning på ridebane, gåture med hesten ved din side eller blot stille samvær med en stor, varm hest, der gumler hø.

Varighed 1,5 time.